„Дете је дете да га волите и разумете “

976

Манифестација Дечја недеља одржава се сваке године у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.
Овогодишња тема Дечје недеље је „Дете је дете да га волите и разумете“. Учитељи наше школе са својим ученицима обележили су Дечју недељу кроз игре, спортске активности, излете, посету школској библиотеци и посету музеју. Ученици су били и у улози наставника, а своје ликовно стваралаштво су приказали осликавањем школског дворишта и на ликовним радионицама. Организовали смо и ревију шешира уз музику и игру. У четвртак 7. 10. 2021. године у школској библиотеци одржана је изложба нових књига и најлепших свезака ученика нижих разреда. Том приликом ученик IV/3 разреда Бранислав Јевтић заједно са сестром Бојаном, ученицом VII/3 разреда,  поклонио је школској библиотеци две енциклопедије ,,Океан“ и ,,Сва чуда света“.

Старији ученици такође су имали разне активности: музички тобоган, радионицу о здрављу, волонтери Црвеног крста су приредили радионицу осликавања рана и повреда, трчали су крос, гледали су филм, а на часу математике петаци су играли друштвене игре.

Све активности су биле са циљем подстицања позитивних емоција код деце, а како је све то изгледало можете погледати у галерији.