25. март 2020 године

СОС телефонска линија за психосоцијалну подршку запосленима у просвети, родитељима и ученицима

СОС телефонска линија 0800-200-201 за психосоцијалну подршку запосленима у просвети, родитељима и ученицима

Од данас,  23. марта 2020. године почиње са радом СОС телефонска линија 0800-200-201 за психосоцијалну подршку запосленима у просвети, родитељима и ученицима. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је због настале ситуације извршило пренамену СОС линије, а  ова линија је у редовним условима имала функцију пријаве насиља у школама и подршку ученицима, а сада је у функцији подршке за превенцију и умањење стреса у ситуацији ванредног стања које је последица епидемиолошке кризе.

Сви ученици, родитељи и запослени у установама образовања и васпитања, који сматрају да им је потребна помоћ и подршка, оснаживање у превазилажењу проблема, стреса и анксиозности у условима ванредног стања и епидемије могу позвати број 0800 200-201.

Дежурства на телефону су организована сваког радног дана у периоду од 9.00  до 14.00 часова.

Укупан број дежурних саветника, психолога и педагога је 22, а саветници се ротирају сваког радног дана. Саветници имају инструкције за упућивање корисника, када постоји потреба, на линије Министарства здравља, Линије за превенцију суицида и посебне линије за родитеље и децу до 18 година Института за ментално здравље у Београду.

Одсек за људска и мањинска права у образовању, односно запослени задужени за заштиту од насиља у време рада телефона пружају подршку и супервизију саветницима, прате распоред и покривеност линије и задужени су за контакт са оператером уколико за то буде потребе.19. март 2020. године

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Молимо поштоване суграђане, да избегавају окупљања у великим групама на спортско-рекреативним теренима, парковима и свим јавним површинама у току трајања ванредног стања.
Придржавајте се упутстава Светске здравствене организације, држите растојање, одржавајте хигијену руку и смањите контакт са другим људима.

Помозимо себи и другима.

Град Сремска Митровица16. март 2020. године

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

На сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја објављен је распоред наставе за основну школу са намером да пружи подршку ученицима, наставницима и родитељима и допринесе превазилажењу тренутне кризне ситуације. 

Распоред наставе за ову недељу

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

Обавештавамо вас да је Влада Републике Србије одлучила да се, због тренутне епидемиолшке ситуације у земљи, привремено обустави непосредни образовно-васпитни рад у основним школама на територији Републике Србије.

Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године.

Едукативни садржаји за учење на даљину који се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе:

  • Свакодневно, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе, који обухватају обрађене наставне јединице изабраних предмета, у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења;
  • Часови ће бити емитовани на РТС Канал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја (www.rasporednastave.gov.rs);
  • За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно;
  • За ученике 8. разеда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту;
  • За ученике који немају доступан интернет наставници ће координирати и пронаћи алтернативна решења у пружању подршке ученицима у учењу;
  • За ученике којима је потребан индивидуализовани приступ раду, односно прилагођавање у оквиру ИОП-а, наставници ће прилагођавати и припремати наставни материјал;
  • Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредних дана.

Додатне информације у вези са учењем на даљину, као видом подршке настави, родитељи могу добити позивом на број телефона 011/735 05 57.

Сва потребна обавештења у наредним данима родитељи и ученици ће добијати преко школског сајта. Родтељи и ученици се могу информисати и путем обавештења која ће бити постављена на улазна врата школе, као и преко одељенских старешина својих ученика.

Распоред емитовања образовних садржаја на РТС 3 можете пратити на сајту Министарства просвете https://www.rasporednastave.gov.rs/

Обавештење за родитеље – настава на даљину15. март 2020. године

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој територији Републике Србије обуставља се настава у школи од понедељка, 16. марта 2020. године.

Молимо ученике и родитеље да се у циљу превенције ширења евентуалних инфекција придржавају мера које је прописало Министарство здравља.

Све информације које се односе на наставу биће у наредним данима благовремено објављене на школском сајту.12. март 2020. године

ОБАВЕШТЕЊЕ

Покрајински секретаријат за здравство саопштио је да су на територији АП Војводине отворене телефонске линије преко којих је могуће добити све стручне и проверене информације у вези са личним поступцима и медицинским процедурама у вези сумње на постојање инфекције вурусом ковид-19.

 Телефони кол-центара преко којих грађани могу да се информишу су:

 1. Институт за јавно здравље Војводине, Нови Сад, 064/8028894 и 064/8028895

4. Завод за јавно здравље Сремска Митровица 064/8092911 и 0648092938

Радно време кол-центара је од 8.00 часова до 22.00 часа свакодневно.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

У складу са препорукама и мерама које се предузимају ради превенције и контроле ширења корона вируса, у школи је формиран тим за праћење и реаговање у овим околностима. Чланови Тима су: Наташа Гачић, Снежана Петровић, Драгана Биједић, Драгана Сретеновић и Немања Панић.

Молимо родитеље, да уколико примете било какве симптоме код деце, који би могли да указују на присуство вируса, обавезно обавесте и школу, поред епидемиолошке службе, на телефон 022/625-011.10. март 2020. године

ОБАВЕШТЕЊЕ

Здравствене препоруке у циљу спречавања ширења корона вируса

Обавештење