Европски дан језика

1051

У нашој школи обележен је Европски дан језика 26.09.2022. године. Тим поводом одржан је квиз на енглеском језику о европским језицима под организацијом наставнице Милке Васиљевић Арбановски. Такмичари су били ученици 6. разреда матичне школе. Квиз су заједно са наставницима енглеског језика припремали ученици 7. и 8. разреда који похађају секцију страног језика. Сем њих, значајан допринос дала је и библиотекарка школе Драгица Пољак, која је организовала изложбу књига и речника на страним језицима, као и наставница српског језика Сандра Лукач, која је припремила ученике за квиз тако што им је задала реферате на тему Подела европских језика.
Наставница Јелена Потоцки је ученицима петог разреда задала да напишу неки израз, реч или мисао на једном или више језика, а затим су њихове радове сви заједно поставили на пано.
Наставница Даница Јовановић акценат је ставила на шпански језик, те су ученици израђивали плакате на овом интересантном језику.
У подручним одељењима, наставница шпанског језика Милица Иносављевић Вучетић такође је са ученицима у школској библиотеци обележила Еввропски дан језика, бавећи се писаном речју и изучавајући је.
Судећи по фотографијама, све ово ученицима је било веома интересантно.