Пројекат „Наш дигитални свет“

2921

Ученици II3 са својом учитељицом Снежаном Петровић у току наставе на даљину активно су учествовали у пројекту „Наш дигитални свет“. У основи овог пројекта је обучавање ученика за рад у различитим веб алатима. Циљ пројекта смо остваривали кроз све наставне предмете, посебно кроз пројектну наставу. Презентација је урађена у дигиталном алату thinglink, којим су представљени сви продукти радова ученика и наставника, у свим веб алатима на којима су радили у току трајања пројекта.

Иако смо навикли да наше досадашње пројекте радимо у групама, на часовима, да на крају постављамо изложбу наших радова у холу школе, овај пројекат је био другачији. Научили смо да радимо на један нови начин, који је изузетно занимљив. Продукти нашег рада су видљиви и доступни онлајн. Уживали смо у току трајања пројекта. Сигурно ћемо и убудуће један део настави одрађивати преко наше гугл учионице и различитих веб алата, које смо савладали са лакоћом.

Пројекат је пријављен на конкурс „Магија је у рукама наставника“. Конкурс организују НАЛЕД и Организација за развој каријере и омладинског предузетништва „Connecting“, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Заводом за унапређивање образовања и васпитања и Републичким секретаријатом за јавне политике у оквиру Пројекта јавно-приватног дијалога за развој који подржава Америчка агенција за међународни развој (УСАИД).

Наш дигитални свет – учење у различитим веб алатима