Манифестација „Диван је кићени Срем“

1975

Поводом учешћа на Фестивалу права детета и обележавања Светског дана детета, у уторак, 19. новембра 2019. године, у периоду од 10.30 до 12.00 часова ученици другог разреда ОШ „Свети Сава“ из матичне школе и подручних одељења из Дивоша и Чалме, организовали су манифестацију представљајући продукте пројектне наставе на тему  „Диван је кићени Срем“ и „Дечји туристички водич кроз моје место и околину“.

Организовали су етно-изложбу у холу школе, која представља изглед некадашњег сремачког начина живота и обичаја. Бројним гостима су се представили пригодним музичким програмом, певајући и рецитујући песме о Срему. И ученици првог разреда су учествовали  у програму, а у оквиру пројекта „Пријатељи птица станарица“ представили су кућице за птице на дрвету.

Наши гости су били песници Хајрудин Дурмановић, Јелица Џугурдић и Јасна Арбанас, који су излагањем својих  песама о Срему обогатили нашу манифестацију. Након приредбе, гости су могли да уживају у етно-поставци сремачке куће, као и изложби разгледница и слика нашег краја.

Затим је уследио продајни вашар на којем су ученици понудили сувенире и домаће посластице на продају, чиме су показали предузетнички дух и истовремено задовољство због успешно реализованих пројеката.

Пројекат првог разреда „Пријатељи птица станарица“

Пројекат другог разреда „Туристички водич мог места и околине“

Пројекат другог разреда „Диван је кићени Срем“