Наша учионица маштаоница

1854

Учитељица Снежана Петровић и ученици II3 разреда у матичној школи, заједно са наставницом српског језика Љиљаном Релић и ученицима VI3  разреда реализовали су први пројекат ове школске године под називом „Наша учионица маштаоница“ у току месеца септембра и октобра 2019. године.

Тема пројекта наметнула се сама, чињеницом да је наша учионица истовремено и кабинет српског језика. Реализована је радионица на којој су поред учитељице и наставнице учествовали и старији ученици и родитељи. Сви  заједно су помагали у осликавању зида. Наставница Љиља је насликала дрво у углу учионице.

На следећој радионици постављене су полице на стабло дрвета. Млађи ученици су моделовали од пластичних флаша и правили кућице за птице. Украсили су саксије за цвеће декупаж техником. Ученици VI3 писали су на разнобојним папирима формата A4 захвалнице свим људима добре воље за донирање књига потребних за читалачки кутак у учионици.

Након радионице продукти моделовања постављени су на дрво осликано у углу учионице. Заједничким снагама, успели смо да унесемо дашак бајке и у нашу школу.