Нова мала градоначелница Сремске Митровице

1341

Искра Глигорић, ученица другог разреда наше школе, победник је литерарног конкурса „Ја градоначелница, водим град својом маштом“ који је расписала локална самоуправа Града Сремска Митровица за ученике другог разреда свих основних школа са територије нашег Града. Конкурс је расписан поводом обележавања 20. новембра – Светског дана детета.

Искра је данас преузела функцију „малог градоначелника“ од Вукашина Пуђе који је ту титулу носио претходних годину дана. „Мала” градоначелница се упознала са „великим” градоначелником Владимиром Санадером, посетивши Градску кућу, где су разговарали о сарадњи.

Искра је велики љубитељ животиња, те је изразила жељу да након пријема у Градској кући обиђе прихватилиште за напуштене животиње у оквиру КП Завода, као и ергелу коња и хиподром. Њен први „радни дан“ је протекао веома динамично. Након обиласка азила за псе, ергеле коња и вожње кочијом на хиподрому, Искра је отишла кући пуна утисака. Сада је чека година богате и успешне сарадње са градоначелником на новим радним задацима.

 

Победнички рад Искре Глигорић пренела је уживо Градска М телевизија:

Ја градоначелница, водим град својом маштом