Данас је јубиларни 50. рођендан ОШ ,,Свети Сава“

1826

Добар дан, драги гледаоци.
Данас је 1. Септембар 1973. године. Моје име је Деса Петровић, а ви пратите прво емитовање школских вести „радозналац“ из новог студија на адреси Деспота Бранковића 14. Од данашњег дана програм ћемо емитоватииз студија ове школске јер, како видите, школски простор за наше ђаке решен је изградњи нове школе Подсећамо да је у првој згради школе , до изграднје ове постојеће, односно до данашњег дана настава почела да се одвија од 19. Новембра 1947. године. Први управитељ био је Урош Марковић. Школа је тих последњих година имала свега неколико одељења са сто двадесет петоро ђака. Од школске 1955/56. године управитељ је Стјепан Рукавина, а од школске 1957/58. године наших шест одељења припојено је ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“. Дана 1. септембра 1960. наша школа се осамосталила и отпочела рад у Улици Ђуре Даничића, под називом „Владимир Назор“. До ове 1973. године управитељи су били Бранислав Станојев, Слободан Вучковић, Радмила Томић и Душко Сударевић. Те школске 1960/1961. године број ученика је седамсто шездесет и петоро, а већ 1973, на данашњи дан, ова школа броји близу хиљаду ученика, тачније деветсто седамдесет и четворо. Следеће вести емисије „Радозналац“ пратите за тачно десет година.
Хвала на пажњи и довиђења.

Драги гледаоци,добар дан.
Данас је 1 септембар 1983; моје име је Вера Јовановић, а ви пратите друго емитовање вести емисије „Радозналац“ из студија на адреси Деспота Бранковића 14 већ пуних 10 година. У протеклој деценији, од првог емитовања „Радозналца“, Самоуправним споразумом о удруживању ОШ „Владимир Назор“, у процесу интерграције, овој школи придружени су и основне школе из Чалме , Дивоша и Старе Бингуле. Ове школе , након уписа у судски регистар , од дана 1 Новембра 1979. Године , настављају рад под именом ШОВО „Владимир Назор“ са укупно хиљаду четиристо осамдесет и сесморо ђака распоређених у 55 одељења . Директор је Петар Цвејић који је те школске године ступио на функцију директора након Саве Лучића.
Следеће емитовање емисије „Радозналац“ биће 1. септембра 1993. године . До тада , поштовани гледаоци , свако добро и довиђења.
Хвала на пажњи.

Драги гледаоци , добар дан.
Данас је 1. Септембар 1993. Моје име је Милена Перић и пратите треће емитовање емисије „Радозналац“ из студија на непромењеној адреси већ двадесет година. Како сјајно, ових дана колектив школе упутио је захтев надлежнима у школској управи да школа ове године носи име ОШ „Свети Сава“ , име нашег светитеља и просветитеља. Садашњи директор Ђорђе Суботић подржао је иницијативу свих осамдесет и деветоро запослених.
У нади да ће у међувремену овај предлог бити одобен , обавестићемо све у следећим вестима емисије „Радозналац“ коју ће те моћи да погледате 1. Септембра 2003. Године.
До следећег емитовања , драги гледаоци, хвала на пажњи и довиђења.

Драги гледаоци, добар дан.
Моје име је Светлана Ристић, а ви пратите четврто емитованје емисије „Радозналац „. Данас је 1. Септембар 2003. године. У овој емисији подсећамо да је у току последњег емитовања „Радозналца“ колектив школе, те 1993. Године упутио захтев да умсто назива „Владимир Назор“ , школа носи име „Сава Сава“. У међувремену, баш те 1993. Године захтев је усвојен и одобрен. Функцију директора ОШ „Свети Сава“ преузео је Ђорђе Суботић, а последње две године, до данашњег дана на тој функцији дужности дирекор Млађен Познановић. У подученим школама руководиоца и организатории наставе су Миросла Симић у Чалми и Миле Ловрић у Дивошу, док је пре њега наставом у Дивошу руководио Милан Гагић. Подручне школе раде у две смене. Предшколско одељење су под кровом ових подручних школа. Четворогодишња настава за ниже разреде рганизована је у мешовитим одељењима, а након завршеног четвртог разреда ђаци из Старе Бингуле нставу похађају у оближњој осмогодишњој школи у Дивошу Следеће вести школске емисије „Рдозналац“ гледаћете за 10 година, тачније 1. Септембра 2013.
Довиђења драги гледаоци.

Драги гледаоци, добар дан.
Данас је 1. Септембар 2013. године. Моје име је Марија Видић, а ви гледате пето емитовање емисије „Радозналац“. Обавештавамо вас да је свега неколико месеци након претходног емитовања од пре десет година, у простору школе отворена зубна ординација која је у потпуности опремљена захваљујући сарарадњи са Здравственим центром и Градом Сремска Митровица. У протеклој деценији наши ђаци постижу врхунске резултате на свим нивоима такмичења што је запажено и уМинистарству порсвете. На функцију руководилаца и организатора наставе у подручним одељењима ступили су Наташа Гачић, 2008. Године у Чалми, затим Предраг Пејовић и Немања Панић у подручној школи у Дивошу. Успешан рад желимо ученицима и запосленима до следећег емитовања емисије „Радозналац“ коју ћете пратити као јубиларну дана 19. Маја 2023, подсећамо на адреси Деспота Бранковића 14.
До тада, довиђења

Драги гледаоци, добар дан
Данас је 19. мај 2023. године. Моје име је Лана Римац, а ви пратите шесто емитовање „Радозналац“.
Овога часа ОШ „Свети Сава“ прославља се Дан школе. За ђаке и запослене данашњи дан је јубилеј јер се настава под овим кровом одвија пуних педесет година. Пристеићемо се шта се десило у међувремену, предходне деценије. Наиме 27. јануара 2014. године у Центру „Сава“, у Београду, због, како већ поменусмо у предходној емисији, изузетних резултата наших основаца и њихових ментора, додељена је нашој установи Светосавска повеља највишег реда. Честитамо. Школа се након овог престижног признања нашла међу шездесет најбољих основних и средњих школа 2013/2013. године. Три године касније, од априла 2017. године директор школе је Драгана Сретеновић. Како у протеклих неколико година, тако и данас, школа је у програму „Основи безбедности деце“ и у мрежи подршке „Школе без насиља“. Затим, носилац је европске ознаке квалитета „eTwining” – иТвининг пројекта, као и пројекта „2000 дигиталних учионица“. Школа не заостаје ни у „Професионалном развоју стручног усавршавања“ запосленог кадра. Ученици и запослени редовни су носиоци Светосавских повеља чији број сваке године расте. Ученици, родитељи и запослени учествују у бројним хуманитарним акцијама од којих многе и сами иницирају. Ђачки хор актуелни је шампион Србије од маја 2022. године, проглашењем победника на државној Смотри хорова и оркестара. Продужени боравак у овој школској згради почео је са радом 3. октобра 2022. године. Светосавци, срећан вам јубилеј. Желим вам још много радости, дружења и свега лепог што је пред вама, а вама драги гледаоци хвала вам на пажњи.
Довиђења до неког следећег јубилеја