Мала градоначелница учинила велика дела

1008

Искра Глигорић, ученица III3 разреда наше школе, победница је прошлогодишњег литерарног конкурса „Ја градоначелница, водим град својом маштом“, који је расписала локална самоуправа Града Сремска Митровица за ученике другог разреда. За време свог мандата, који траје од прошлогодишњег до овогодишњег Међународног дана детета, који се обележава  20. новембра, Искра је заједно са градоначелником отварала манифестације посвећене деци. Отворила је Магични трг, клизалиште, а 1. септембра и нову Основну школу „Јован Поповић“.

Иако је њен мандат ограничен због свеукупне ситуације са корона вирусом, она је постала веома популарна. За овај пројекат који је покренуо Град Сремска Митровица, а који је ушао међу десет најбољих у Србији, заинтересовали су се и медији. У нашој школи су гостовали новинари РТС-а, који су направили краћу репортажу о овом пројекту, интервјуишући и Искрине претходнике. Репортажу можете погледати ако кликнете на овај линк: Мала градоначелница

Искра је ове недеље дала интервју и за дневни лист „Политика“. Каже да јој се свидело да води наш град, али да ипак када порасте не би желела да буде градоначелница, зато што јој се више свиђа уметност, а посебно музика.

У школи Искра ређа петице, иде на балет, свира виолину. Пише и књигу и нада се да ће јој, по обећању прошлогодишњег градоначелника, Град и одштампати.

Наша школа је једина у граду која је изнедрила два мала градоначелника: Огњена Костића, а затим и Искру Глигорић.