Чувени Сирмиум Легинари у посети нашој школи

544

Сирмиум Легинари (Сремска Митровица) су најстарији клуб Америчког Фудбала у Србији. Основани су давне 2002. године.
Због финансијске ситуације клуб је угашен 2018. и није постојао до 2022. када су момци који су некада прошли кроз све категорије овог клуба, постали одлични играчи и још бољи пријатељи, решили да га врате на велика врата. Управни одбор је састављен, клуб регистрован и направљен је преображај бренда. Клуб се одмах прикључио игрању СФЛС (Сениорске Флег Лиге Србије) и те године постао вицешампион државе и тиме најавио озбиљне намере у походу на трофеје.
План клуба је да се акценат стави на флег фудбал, безконтактну верзију америчког фудбала и да се посвети раду са најмлађима.
Клуб прима чланове узраста 11-15 година, који се могу такмичити у селекцијама до 13 и до 15 година, као и у сениорској селекцији.
За учествовање на тренинзима није потребно ништа сем шорца, мајице, воде и добре воље. Тренинзи за сениоре се одржавају на стадиону ФК „Срем“ четвртком од 17:00 и Суботом од 12:00. Термини тренинга за децу од 5. до 8. разреда почињу у уторак 4. априла на стадиону ФК „Срем“ : Уторак и четвртак 10:00 (послеподневна смена) и 16:00 (преподневна смена) и суботом од 11:00