Најбољи међу нама

1282

Ђак генерације Николина Бјелић

Николину Бјелић, ученицу осмог разреда ОШ „Свети Сава“ из Сремске Митровице, Наставничко веће проглашава ђаком генерације школске 2019/2020. године.

Николина је током осмогодишњег школовања остварила завидне резултате на такмичењима.

Освајала је прва места на општинским  нивоима Такмичења из српског језика и језичке културе током школовања у вишим разредима.

На Међународној јуниорској еколошкој олимпијади, шк. 2019/2020. године, освојила је друго место на републичком нивоу и пласирала се на међународно такмичење (на енглеском језику) на ком је освојила треће место.

Носилац је престижне Вукове дипломе и специјалних диплома за српски језик и биологију.

Завршила је Основну музичку школу „Петар Кранчевић“ на одсеку за клавир. Освојила је многе награде међу којима се издвајају два прва места из теорије музике на републичком и на међународном такмичењу.

Николина Бјелић је сваке године у наставним и ваннаставним активностима показала своје врлине и спремност да увек помогне другарима из школе.

 

Спортиста генерације Мила Миљковић

Милу Миљковић, ученицу осмог разреда ОШ “Свети Сава” из Сремске Митровице, Наставничко веће проглашава спортистом генерације школске 2019/2020. године.

Мила је током свог осмогодишњег школовања учествовала на многим
спортским такмичењима из атлетике, рукомета, кошарке, футсала.

Била је прва на Општинским, Окружним и Међуокружним такмичењима. Мила је на Републичком такмичењу освојила прво место и два пута треће место у дисциплини бацање кугле. Добитница је Светосавске повеље и Плакете за спортисту године града Сремска Митровица.

Поред успеха у атлетици Мила је правична, увек спремна да помогне,
добар је друг и одличан ученик.