Најбољи међу нама

1434

Ђак генерације 2018/2019. године

Нину Томашевић, ученицу осмог разреда ОШ „Свети Сава“ из Сремске Митровице, Наставничко веће проглашава ђаком генерације школске 2018/2019. године.

Нина је током осмогодишњег школовања остварила завидне резултате на такмичењима.

Освојивши прво место на окружном нивоу Такмичења из српског језика и језичке културе, шк. 2017/2018. године, учествовала је на државном такмичењу у Тршићу.

На Међународној јуниорској еколошкој олимпијади, шк. 2018/2019. године, освојила је прво место на републичком нивоу и пласирала се на међународно такмичење које ће бити одржано у јулу ове године.

Члан је школског хора који је шк. 2018/2019. на републичкој Смотри хорова и оркестара основних школа, одржаној у Сремским Карловцима, освојио друго место.

Носилац је престижне Вукове дипломе и спејалних диплома за српски језик, биологију, музичку културу и ликовну културу. Учествовала је на приредбама, турнирима у одбојци и, као члан школског хора, у хуманитарним акцијама.

Завршила је Основну музичку школу „Петар Кранчевић“ на одсеку за флауту. Освојила је многе награде међу којима се издваја прво место из солфеђа и теорије музике.

Од претходне године Нина је члан Театра „Гартел“ са којим је учествовала на зонској и покрајинској смотри.

Нина Томашевић је сваке године у наставним и ваннаставним активностима показала своје врлине.

Спортиста генерације 2018/2019. године

Андреја Јоксимовића, ученика осмог разреда ОШ „Свети Сава“ из Сремске Митровице, Наставничко веће проглашава спортистом генерације школске 2018/2019. године.

Андреј је током свог осмогодишњег школовања учествовао на многим спортским такмичењима из атлетике, дисциплина на 800 метара.

Био је први на Општинском, Окружном и Међуокружном такмичењу.

Андреј је на Републичком такмичењу освојио друго место и други је најбржи дечак у Србији у дисциплини на 800 метара.

Поред успеха у атлетици Андреј је добар друг и ученик.