Још један од наших младих и успешних спортиста

1954

Поздрав другари! Зовем се Матеја Остојић и ученик сам шестог разреда Основне школе „Свети Сава“. Имам дванаест година, а сада ћу вам испричати моју фудбалску причу.

Мој први сусрет са фудбалском лоптом је био малтене тек када сам проходао, тако сам чуо од мојих родитеља, а што се каже била је то љубав на „први поглед“. Иако сам био доста мали сећам се како су ме једног лепог летњег дана мама и тата одвели на тренинг у ФК „Срем“. Имао сам шест година и од тада па до данашњих дана скоро свакодневно сам на тренинзима, а викендима на утакмицама. Са мојим другарима из ФК „Срем“ освојио сам пет медаља на турнирима, а на једном од тих турнира приметила ме је и позвала у свој тим екипа ФК „Црвене звезде“ из Београда. То је било 2015. године и од тада сам њихов члан. На првом турниру са новом екипом освојили смо сребрну медаљу на турниру у Крагујевцу и то је била прва од многих медаља које смо освојили у годинама које су долазиле.

2017. године паралелно играм и за ОФК „Адмирал“ из Шапца и са другарима из те екипе освајамо три највећа турнира у Србији те године! На Златибору сам проглашен за најбољег играча турнира и био сам неизмерно срећан, али без мојих саиграча ни ја не бих дошао до тог признања, тако да похвале иду и њима.

Наредни освојени турнир је био „Драган Манце“, а ту сам био најбољи стрелац и за крај те успешне године освајамо у Новом Саду „Трофеј Илија Пантелић“! Једно велико и лепо искуство сам стекао играјући за ОФК „Адмирал“, а више од свих трофеја ми значи сто сам упознао доста нових другара са којима се редовно чујем и виђам, а то је и поента спорта, да спаја људе.

У ФК „Црвена звезда“ сам од 2015. године играо на више од тридесет, већином међународних, турнира и освојио прегршт трофеја, а издвојићу Љубљану, Штутгарт, Сарајево, Анкаран. Иако нисмо узели медаљу, издвојио бих велике турнире у Бечу и Измиру где смо у конкуренцији сто двадесет осам екипа у узрасту играча рођених 2007. године били девети, а побеђивали смо велика имена европског фудбала попут ФК „Бајерн“, ФК „Јувентус“, ФК „Милан“, ФК „Порт“, ФК „Фенербахче“, ФК „Атлетико Мадрид“ и многе друге. Турнир на коме сам учествовао играо се у Удинама у Италији и ту смо у конкурецији ФК „Јувентус“, ФК „Интер“, ФК „Вотфорд“ и осталих освојили прво место, тако да се број освојених медаља са турнира попео на преко педесет!

Иначе, поред фудбала волим да трчим на уличним тркама и кросевима и ту сам успео да освојим преко десет медаља.

Није лако ускладити обавезе у школи, тренинге и утакмице, али љубав према фудбалу чини да све препреке лакше савладам и уживам у томе!