Међународни дан позоришта

1885

Светски Дан позоришта се обележава 27. марта на иницијативу Међународног позоришног института од 1961. године. На тај дан позоришта широм света организују разне манифестације. Најважнија међу њима је традиционална порука коју увек пише позоришна личност светског угледа.

Светски дан позоришта ове године не дочекујемо у позорницама и у позоришним салама. Мало позориште „Душко Радовић“ прилаже свој мали допринос у току пандемије, па свој рад пребацује у дигитални простор. Од сада ће се сваке недеље, у три термина, одржавати посебан радиофонски, позоришни, и радионичарски програм, све путем интернета, на Јутјуб каналу Малог Позоришта.

ПРОГРАМ:

Сваке среде у 20.00 часова (реприза суботом у 20.00 часова) моћи ћете да слушате емисију „Бајка у осам“, која ће сваке недеље доносити нову бајку за слушање. Бајке чита и оживљава добро познати глас Владиславе Ђорђевић (синхронизација насловног јунака анимиране серије „Сунђер Боб Коцкалоне“, затим „Рен и Стимпи“, „Пингвини са Мадагаскара“…).

У среду, 25. марта, моћи ћете од 20.00 сати да чујете бајку „Дивљи лабудови“ Ханса Кристијана Андерсена. Уз сваку бајку, долазиће и пропратни текст о писцу, композитору, као и самој бајци, уз предлоге како да слушање бајке учините што занимљивијим и интерактивнијим, како за вашу децу, тако и за вас.

Затим, сваког петка у 17.00 часова, емитоваће видео емисију/радионицу „Направи с Мином“. Заједно са Мином Миладиновић, имаћете прилику да са својом децом направите фигурице од материјала који има свако домаћинство – папира!

И, на крају, сваке недеље у 12.00 часова, за промену, ви не морате у позориште, већ оно долази код вас. Мало позориште „Душко Радовић“ емитоваће сваке недеље снимак једне позоришне представе, са садашњег или некадашњег репертоара. Ове недеље, 29. марта у подне можете да уживате уз „Страшне приче браће Грим“, у режији Мика Гордона, за препоручени узраст од пет до десет година.

Емитовања на Јутјуб каналу Малог позоришта „Душко Радовић“.

Мало позориште „Душко Радовић“