Посета градоначелника нашој школи

2220

Искра Глигорић, ученица другог разреда Основне школе „Свети Сава“ победница је литерарног конкурса „Ја градоначелница, водим град својом маштом“, који је расписала локална самоуправа Града Сремска Митровица. Приликом преузимања функције мале градоначелнице у Градској кући Искра је упутила позив градоначелнику да посети њену школу.

Јуче, 11. децембра 2019. године градоначелник Владимир Санадер и заменица градоначелника Светлана Миловановић дошли су у посету школи. Директор школе Драгана Сретеновић поздравила је госте и најавила музичко-драмски програм. Приредбу су припремили ученици другог разреда, који су у току претходног месеца заједно са својим учитељицама из матичне школе и подручних одељења, као и наставницом енглеског језиика реализовали пројекте „Диван је кићени Срем“ и “Дечји туристички водич кроз моје место и околину”.

Након приредбе гости су имали прилику да посете изложбу у холу школе, која представља продукте наведених пројеката. Затим их је Искра позвала у своју учионицу, која је уређена у току пројекта „Моја учионица маштаоница“.

Наши гости су уживали у припремљеном програму и боравку у пријатном бајковитом амбијенту Искрине учионице.