Мали неимари из Старе Бингуле

1505

Ученици подручног одељења наше школе у Старој Бингули покренули су акцију за уређење Дома културе у свом селу. Шест малишана узраста од седам до десет година самостално су очистили запуштени Дом културе и припремили малу приредбу. Позвали су родитеље и комшије у намери да сакупе средства како би мало улепшали овај објекат у којем би могли да се окупљају, друже и играју. Приредба је одржана 9. јуна, а родитељи и мештани су се одазвали и сакупљени су први прилози у износу од око
3 000 динара.

Након тога, прича о њима је објављена у Сремским новинама, што је изазвало много позитивних коментара. Деца су добила подршку да организују још једну донаторску приредбу са већим бројем гостију. Приредба је одржана 22. јуна  у препуном Дому културе. Поред деце домаћина из Старе Бингуле, на приредби су учествовали предшколци из Кузмина са својим васпитачицама и ученици нижих разреда из Дивоша, који су дошли да песмом, игром и глумом подрже своје другаре и помогну да се њихова жеља оствари и да ускоро у свом селу имају лепо уређен Дом културе. Публика је уживала у богатом програму који су деца припремила уз помоћ својих учитеља и васпитачица.

Присутнима се обратио градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер који је похвалио иницијативу деце и обећао помоћ и подршку града у реализацији ове акције. Програм је завршен песмом „Кад си срећан“, коју су заједно отпевала сва деца, а на бини им се придружио и градоначелник.

Сакупљено је око 42 000 динара и ускоро се очекује почетак радова. Мале  ђаке наше школе у њиховој великој акцији својим присуством су подржали директорица школе Драгана Сретеновић, њихов учитељ Александар Херцег, учитељице Милица Џамбић и Татјана Спасојевић, наставнице Љиљана Релић, Јелена Стојаковић и Светлана Цигановић, психолог Маја Јосифовић Спасојевић и педагог Јелица  Радосављевић.