Постављање иконе Светог Саве

1092

У току свечане литургије у цркви Светог Првомученика и Архиђакона Стефана – Мала Црква у недељу, 13. јуна 2021. године, освештане су иконе Светог Саве, које су израдили ученици трећег разреда из матичне школе и ученици из Дивоша, са својим учитељицама и вероучитељем.
У уторак, 15. јуна, вероучитељ Александар Цигановић заједно са учитељицама трећег разреда Невеном Јовановић, Горданом Дурмиши и Снежаном Петровић и наставницом енглеског језика Светланом Цигановић уприличили су свечани програм поводом постављања иконе Светог Саве на своје место у холу школе. Приредбу су извели ученици наше школе који су уједно и чланови црквеног хора „Светосавци“, под вођством нашег вероучитеља. Гости су били Страхиња Трогрлић, члан фолклорног друштва „Бранко Радичевић“ из Сремске Митровице, који је пратио оркестар свирајући тапан и Алекса Милићевић, члан црквеног хора „Светосавци“, пратећи хор на хармоници.
Икону Светог Саве смо дочекали свечано и показали на тај начин приврженост просветитељу, чије име наша школа са поносом носи.