Промоција Музичке школе „Петар Кранчевић“

1170

У склопу промоције Музичке школе ,,Петар Кранчевић“ из Сремске Митровице, у четвртак, 4. априла 2019. године, реализована је посета Основној школи ,,Свети Сава“ у Сремској Митровици.

Том приликом, ученицима првог и другог разреда основне школе  и њиховим наставницама разредне наставе, представили су се ученици одсека Хармонике музичке школе, са својим наставницама Снежаном Радојичић и Мирјаном Милаковић.

Изводећи нумере класичне и народне музике, у пријатној, опуштеној атмосфери, представили су се: Страхиња Симеуновић, ученик 1. разреда и Милош Ђорђић, ученик 6. разреда основне музичке школе, а такође и ученици првог разреда средње школе Зоран Чампраг и Данијел Јовић. Домаћини су имали прилике да уживо чују звук хармонике, да се упознају са важним карактеристикама  и могућностима овог инструмента, да се увере у заступљеност хармонике у свим музичким жанровима (класична, народна, поп, рок, филмска музика) а такође и да ,,пробају“ инструмент, да поставе питања гостима…

Циљ, ове успешно реализоване посете, је едуковање деце о постојању и раду музичке школе у њиховом граду. Такође, да кроз непосредни контакт са изгледом и звуком инструмента хармонике и спонтаним  разговором са наставницама и ученицима, мали основци заволе овај инструмент, те да се управо из жеље да науче да свирају хармонику и одлуче за упис у музичку школу.

Овом приликом, захваљујем се дивним ученицима првог и другог разреда и њиховим наставницама разредне наставе што су препознали вредност и сврху наше посете, и заједно са нама реализовали успешну  промоцију.

За сву заинтересовану децу и њихове родитеље, врата наше школе широм су отворена. Дођите, питајте, послушајте…

Све информације о упису у први разред основне музичке школе, можете сазнати и на сајту школе mskrancevic.edu.rs

 

С поштовањем,
Снежана Радојичић, наставник Хармонике