Пројекат „Уређење кабинета за енглески језик  и дигитализација наставе“

4200

Почетком школске 2018/2019. године, наставница енглеског језика Јелена Потоцки покренула је пројекат под називом  „Уређење кабинета за енглески језик  и дигитализација наставе“.

Овај пројекат не би био остварен  без подршке директорке Драгане Сретеновић, која се у име школе потрудила да обезбеди материјал за кречење и фарбање, као ни без наших домара и спремачица који су заслужни за лепо окречене зидове учионице и прелепу боју ормарића.

Пројекат је започео постављањем старинског зидног сата који су заједничким снагама донирале наставнице енглеског језика Јелена Потоцки и Милка Васиљевић Арбановски, и учитељица II 2 Бранислава Ђорђевић. Неизмерну захвалност дугујемо Марини Куруцић, наставници физике и хемије, чији је уметнички таленат био основа за реализацију пројекта. Она је визију и идејна решења Јелене Потоцки уобличила у нацрт жељеног изгледа учионице и тек тада су радови могли да почну. Током зимског распуста и почетком другог полугодишта, две наставнице су осликале унутрашњост учионице као и зид око врата како би амбијент учиниле што пријатнијим за очи малих и великих ђака. Од велике помоћи у осликавању мурала биле су Теодора Јелић и Јелена Панић (ученице VII 4) а допринос су дали и Константин Кочић (ученик VII 4) и Татјана Рајшић (ученица 8. разреда у подручном одељењу – Дивош).

Након осликавања, учионица је украшена прелепим сликама и портретима које је припремио наставник ликовног васпитања Предраг Симеуновић, као и цртежима које су израдиле Теодора Јелић (ученица VII 4) и Теодора Дебељачки (ученица VI 1). Аутентичном изгледу учионице допринели су старински рам са фотографијама и мала црна табла, а коначни изглед учионице постигнут је постављањем мотивационих порука у виду мини плаката које је припремила Милка Васиљевић Арбановски, наставница енглеског језика, уз помоћ Ање Бикар (ученице VII 3).

Реализација друге фазе (дигитализација наставе) остаје неизвесна услед недостатка финансијских средстава. Предлог пројекта је послат на адресе неколико великих компанија са надом да ће нека од њих препознати наш труд и залагање и донирати потребна финансијска средства.

Велико хвала свима који су подржали овај пројекат и уложили своје време да би кабинет за енглески језик био какав је данас, бајковит и пријатан кутак за све који у њему свакодневно уче и бораве.

Јелена Потоцки, наставница енглеског језика