Литерарна радионица „Постаћу писац“

1601

У склопу обележавања сто педесет три године постојања и рада Библиотеке „Глигорије Возаровић“ данас, 7. фебруара 2019. године, у Библиотеци „Глигорије Возаровић“ одржана је четврта литерарна радионица „Постаћу писац“. Одржавање ове радионице постаје традиција и један је од садржаја програма обележавања годишњице ове библиотеке.

На такмичењу су учествовали основци из шест митровачких школа који су писали рад на дату тему, а жири су чиниле учитељице ОШ „Јован Поповић“, као и професорица „Митровачке гимназије” Силвија Стојилковић. Такмичаре је у пријатном амбијенту Дечјег одељења поздравила и пожелела им добродошлицу Мирјана Делић, библиотекар Градске библиотеке, која је организовала и водила такмичење. 

Радионицу су улепшале Искра Глигорић, Ива Тењи и Александра Лукић, победнице неколико међународних такмичења за младе писце, представљањем својих победничких радова, док су талентоване девојчице радо разговарале са новинарком „Сремских новина“. Такмичење је медијски испратила Градска „М телевизија“.

Победници литерарне радионице из наше школе су: 

Први разред – Тема „Мој љубимац“
1. место Искра Глигорић, ОШ „Свети Сава”, учитељица Снежана Петровић

Други разред – Тема „Моја песма”
1. место Андреа Ђукановић, ОШ „Свети Сава”, учитељица Биљана Петровић

Трећи разред – Тема „Смешна прича“
3. место Стефан Шандић, ОШ „Свети Сава”, учитељица Сања Узелац

Најбољи рад литерарне радионице „Постаћу писац“ написала је Андреа Ђукановић, ученица другог разреда наше школе.

Честитамо ученицима и њиховим менторима, учитељицама Снежани Петровић, Биљани Петровић и Сањи Узелац. Подршку ученицима на такмичењу пружиле су њихове учитељице и библиотекарка Драгица Пољак.