Светосавска академија

1619

Дана 27. јануара у нашој школи је традиционално одржана Светосавска академија у част великог српског просветитеља и првог архиепископа Српске православне цркве Светог Саве, чије име наша школа носи са поносом.

Прослава је започела „Химном Светом Сави“ и поздравом директорице школе Драгане Сретеновић куми школе Јелици Чобановић, представницима Града начелнику за образовање, културу и спорт Илији Недићу, члановима Школског одбора, свим наставницима, ученицима, родитељима и осталим гостима. Пригодан програм припремиле су наставнице српског језика Данијела Остојић, Љиљана Релић и Сандра Лукач, наставница музичке културе Јелена Стојаковић, наставница техничког и информатичког образовања Мирјана Карастанковић и учитељице трећег разреда Ковинка Радекић и Сања Узелац.

Свештеници Радослав Радовановић и Милош Марковић казивали су молитву, а затим приступили свечаном обреду сечења славског колача.

И у подручним одељењима је свечано обележена школска слава уз пригодан програм који су извели ученици заједно са својим наставницима и учитељима. Представници Месних заједница у подручним школама у Дивошу и Чалми обезбедили су пакетиће за ученике.

Учитељи и наставници ликовне културе потрудили су се да оплемене простор дечјим радовима на тему Свети Сава, чиме су још више допринели атмосфери у духу православља у нашој школи.