Литерарна радионица „Они су понос и огледало нашег града“

1010

Чланови литерарне секције наше школе обележили су 10.11.2022. године традиционалне „Новембарске дане“.
Литерарна секција наше школе, која се својом делатношћу потрудила да и ове, за наш град, важне и лепе дане, представи у најлепшем светлу, својим пером и својом маштом, одржала је и презентовала своју нову радионицу. Тема радионице, под називом „Они су понос и огледало нашег града“, окупила је све чланове ове секције, а присутни су били и школски педагог Драгана Биједић и психолог Маја Јосифовић Спасојевић.
И заиста, сваког новембра, када наш град, Сремска Митровица, обележава и своју крсну славу (Светог Димитрија) и дан свог ослобођења, као плима надолазе нове идеје којима би се могао представити у најлепшем руху.
Ове године, одлучено је да то буде управо кроз људе који су својим прегалаштвом обележили историју нашег града, било својим бивствовањем у њему, били својим делом ту оствареним. Овакву панораму Митровице чине Петар Кранчевић, Лазар Возаревић, Петар Краљ, Мира Бањац, Милан Јовановић Батут и Милева Марић Ајнштајн, али и многе друге значајне личности.
Домаћин радионице била је библиотекарка Драгица Пољак, која је уједно и један од руководилаца секције, заједно са наставницама Сандром Лукач и Даницом Јовановић.