Дечја недеља

2968

Манифестација „Дечја недеља“ одржава се од 7. до 13. октобра, под слоганом „Да право свако – дете ужива лако“. Као и претходних година, организовали смо бројне активности у нашој матичној школи, као и у нашим подручним одељењима у Чалми и Дивошу.

Поводом обележавања тридесетогодишњице Конвенције о дечјим правима, ученици су се креативно ликовно изражавали. Своје радове излагали су на паноима у холу школе, као и цртањем кредама у школском дворишту.  Ученици од првог до четвртог разреда одгледали  су позоришну представу „Имам право да се храним здраво“. Библиотекарка Драгица Пољак организовала је изложбу најлепших свезака, као и најчитанијих књига у школској библиотеци. У петак, 11. 10. 2019. године, ученици нижих разреда заједно са својим учитељицама организовали су маскенбал.

У матичној школи ученици од петог до осмог разреда такмичили су се у „Музичком тобогану“, а  имали су и прилику да науче основне кораке латино плесова. Одржан је и турнир у одбојци, на којем је учествовало двадесет екипа. За старије ученике организована је и радионица на тему дечјих права.

Ученици из Дивоша су током Дечје недеље такође имали разне активности. Креативно и маштовито су цртали по школском игралишту кредама у боји на тему слогана дечје недеље по слободном избору. Заједно са педагогицом Јелицом Радосављевић организовали су квиз, где су показали завидно знање из области дечјих права. Ревија фризура је показала да су се ученици много потрудили и било је тешко одабрати најкреативније фризуре за доделу диплома. Дечја недеља завршена је излетом до игралишта где су деца уживала у спортским активностима. Читање поезије на шпанском језику одржано је у уторак 8. 10. у Дивошу, у среду 9. 10. у Чалми.

У Чалми су у току Дечје недеље ученици од првог до четвртог разреда заједно са својим учитељицама организовали јесењи вашар. На вашару су се продавали предмети које су ученици правили на ликовним радионицама. У петак је одржана шеширијада. Свако дете је представило свој шешир са јесењим мотивима.

Сви чланови наше школе потрудили су се да се током Дечје недеље лепо друже. Ова недеља била је посвећена само деци и њиховим правима.