Хор ОШ „Свети Сава“, вицешампион Србије

1671

Хор ОШ „Свети Сава“ и проф. Јелена Стојаковић, диригент, своју пуну афирмацију постигли су на „Републичком такмичењу хорова и оркестара основних школа и основних музичких школа Србије“, двадесет деветом по реду, освојивши сребрно одличје.

Наш хор, упоређен са својим вршњацима, показао је свој квалитет као други најбољи школски хор у Србији, захваљујући посвећеном педагогу раскошног талента Јелени Стојаковић, која је зналачки допринела развоју музичког потенцијала деце, ученика од петог до осмог разреда. Хор је током наступа блистао својом извођачком сигурношћу, а пажљиво одабраним репертоаром одушевио је стручни жири (М. Петровић из „Министарства просвете“, А. Бабић Ракиџић, етномузиколога и Љ. Јовановића, професора).
Републичко такмичење одржано је у „Карловачкој гимназији“, у Сремским Карловцима, у недељу, 26. маја 2019. године, под покровитељством „Удружења музичких и балетских педагога Србије“ и „Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије“.
Ђаци, њихови родитељи и колектив наше школе привилеговани су да слушају на свакој школској манифестацији извођење композиција једног од најбољих хорова Србије.