У сусрет Васкрсу

1514

Ученици првог разреда наше школе уз помоћ учитеља, наставника, вероучитеља, родитеља и ученика осталих разреда реализовали су пројекат „Васкрс, породични празник“.

У оквиру пројекта који је трајао током априла месеца, ученици су се кроз различите радионице креативно изражавали, правили ускршње декорације, певали и рецитовали песмице, глумили краће драмске текстове, упоређивали ускршње обичаје, израђивали плакате… Учитељи, наставници и ученици учествовали су у пројекту према постављеним циљевима, задацима и исходима.

Ради неговања сопствене традиције и поштовања традиције сународника друге вероисповести, ученици првог разреда из Чалме и Дивоша посетили су подручно одељење у Старој Бингули, где су се упознали са културом и традицијом везаном за Васкрс.

Дечји креативни рад кроз радионице приказан је на вашару организованом испред школе, заједно са ученицима старијих одељења. Поред мештана Дивоша, вашар су посетили ученици из Старе Бингуле и ученици од петог до осмог разреда из Чалме.

За дечји празник Врбицу ученици су посетили храм, присуствовали молитви и добили звончиће и врбове гранчице.

Предстоји још завршна приредба 4. маја 2019. у Дивошу, којом ће бити реализован пројекат до краја.

Последња три дана пред ускршњи распуст украшавали смо хол школе. Захваљујемо се свима, а посебно родитељима који су се активно укључили у наше радионице и учествовали у пројекту.

Дружење са другарима у Старој Бингули

Радионице и вашар у Дивошу

Одлазак у цркву на Врбицу

Радови ученика из Чалме

Радови ученика из матичне школе