Промоција пројекта „Основи безбедности деце“

1424

Данас, 13.9.2017.године, ученици четвртог разреда наше школе били су у Градској кући поводом почетка реализације пројекта „Основи безбедности деце“ Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Промоцију пројекта организовали су Полицијска управа у Сремској Митровици и Управа за образовање Града Сремска Митровица. Промоцију су обогатили чланови Музичке школице „Вивак“ својим богатим програмом.

Промоцији Пројекта пројекта „Основи безбедности деце“, са циљем подизања безбедносне културе деце и едукације о могућим ризицима и начинима заштите, присуствовали су ученици основних школа из Сремске Митровице и представници школских управа, руководство Полицијске управе у Сремској Митровици, представници Града Сремска Митровица, координатори Пројекта и полицијски службеници – едукатори.

Протокол о сарадњи два министарства на Пројекту „Основи безбедности деце“ потписали су министри др Небојша Стефановић и Младен Шарчевић. Пројекат ће се реализовати у свим основним школама у Републици Србији, а циљна група су ученици четвртог и шестог разреда. На подручју Срема наставу ће реализовати припадници Полицијске управе у Сремској Митровици.