Стоматолошка амбуланта

Стоматолошка амбуланта у нашој школи ради пуних 15 година. У сарадњи са Здравственим центром и Градом Сремска Митровица, а уз помоћ Америчке фондације, стоматолошка амбуланта у нашој школи свечано је отворена након Светосавске академије, 27. јануара 2003. године, у циљу унапређења и очувања здравља уста и зуба свих ученика школе.
Простор који амбуланта заузима задовољава све критеријуме и стандарде за обављање здравствене делатности у техничком и хигијенском смислу.
Стоматолошка амбуланта много значи нашој школи и ђацима. Директно се утиче на едукацију ученика о стоматолошкој заштити. Акценат је стављен на превентиву, као најзначајнију меру коју пропагира модерна стоматологија кроз систематске прегледе.

Радионица, април 2019. године

Након систематског прегледа и дружења са првацима, стоматолози школске зубне амбуланте Марина Релић и њена асистенткиња Оља одрадиле су са ученицима I2 радионицу под називом Упознајте занимање стоматолога. Ученици су користећи праве инструменте и пломбе учили како се поправљају и ваде зуби на моделима од гипса. Мали зубари су показали велико интересовање и одушевљење, као и стрпљење и прецизност у раду.