Викенд победника

1065

Викенд који је за нама биће за памћење! Почев од петка, 08. априла, низала су се такмичења на којима су ученици наше школе постигли изузетне резултате. Такмичили су се у знању из лингвистике, биологије, екологије, хемије, енглеског, шпанског, познавању саобраћаја, као и у атлетским дисциплинама. Изборили су пролаз у даљи ранг такмичења својим радом и знањем уз велику помоћ својих наставника. Резултати су следећи:

У петак, 08. априла, одржано је окружно првенство у атлетици. Наше ученице Теодора Јоксимовић, 8-3, и Вања Кечић, 4-1, освојиле су прва места у својим дисциплинама и тиме се пласирале на међуокружно такмичење. Теодора -600м, Вања -60м.

У суботу, 09. априла, у Руми одржано је окружно такмичење из лингвистике. Четворо наших ученика је представљало школу, а резултати су следећи: Лана Голић (5. разред, Чалма) 3. место; Лазар Кевиљ (5. разред, Дивош) 12 бодова; Андреј Требовац (6. разред, Чалма) 1. место; Алекса Милутиновић (7. разред, матична) 3. место.

На општинском такмичењу из биологије такмичило се наших 6 петака и 5 шестака и сви су се пласирали на окружно такмичење.

Републичко  такмичења „IYOECO 2022“ одржанo је 9. 4. 2022.године у „Машинско-електротехничкој“ школи  у Бору. Леон Жарко, 7-2, 2. место, Лазар Ратић, 8-2, 3. место, Хана Глигорић, 7-1, 3. место , Милица Миљевић, 3. место.

Окружно такмичење из енглеског језика одржано је у Руми, 10. априла. Из наше школе остварили су следеће резултате: Данило Радовић, 8-3, II место, Никола Товић, 8-3, II место, Дејан Лукић, 8-3, III место.

Николина Дракулић, 8-3, заузела је треће место на окружном из шпанског. Пласирала се на републичко.

На општинском такмичењу „Шта знаш о саобраћају“, које се одржало у нашој школи у суботу, резултати су следећи:

А категорије – девојчице:
1 место – Ким Срећковић
2 место – Анастазија Станковић

А – дечаци:
1 место – Александар Бачић
2 место – Сергеј Шћурк
3 место – Немања Мишковић

Б- категорија – девојчице:

1 место – Јована Рајић – 5-1
2 место – Доротеја Крстић – 5-3

Б – Дечаци:
3 место – Душан Божић – 5-1

Ц категорија- девојчице:

1 место – Лана Вујичић – 8-1
2 место – Ена Тодоровић – 8-2

Ц категорија – дечаци:
1 место – Дане Јовелић – 8-2
3 место – Илија Мириловић – 7-2

Екипно по школама:
Прво место ОШ „Свети Сава“

Честитке ученицима и њиховим наставницима!