ОШ”Свети Сава” на математичкој мапи Србије

1074

У понедељак, 13. маја 2019. године у нашој школи је одржана манифестација “Дан инспирисан Питом Мондријаном”.

Центар за промоцију науке из Београда, уврстио је овај догађај на математичку мапу Србије, где се налазе све манифестације, изабране на конкурсу и које на иновативан начин врше популаризацију наставе математике. Аутор и организатор догађаја је наставница математике Соња Влајин.

Ученици су припремили презентацију о животу и делу холандског сликара Пита Мондријана, са акцентом на геометријску апстракцију. Решавали су Мондријанов квадрат и израчунавали Мондријанов број. Организована је и изложба радова ученика школе, на тему “Инспирисани Питом Мондријаном”.

Омаж познатом уметнику завршио се малом модном ревијом на којој су представљене мајице са принтом геометријске апстракције познатог сликара.За ову специјалну прилику, мајице је припремила штампарија и књижара “Колор принт” из Сремске Митровице.

У холу школе била је постављена изложба накита, рад ученика школе. На најлепши начин приказана је креативност и смисао за естетику ученика виших разреда.

Манифестацији “Дан инспирисан Питом Мондријаном” присуствовали су чланови колектива, родитељи, ученици и многобројни гости.