Победници такмичења „Еколошки изазов“

1408

Такмичење ELTA организације „Еколошки изазов“ (Eco Challenge) 2018.

Стална загађења, природне катастрофе и климатске промене само су неки од проблема са којима се наша планета суочава.

Удружење наставника енглеског језик (ELTA) позвало је све ученике основних и средњих школа са територије Србије да се прикључе њиховој мисији како би се подигла еколошка свест, поготово младих, и ради укључења у заштиту животне средине да бисмо сви живели у чистијем и здравијем свету!

Ученици су позвани да осмисле постер, напишу песму или сниме видео (до 2 минута) на задату тему. По пројекту је могло да учествује највише шест ученика.

Након пажљивог разматрања пристиглих радова из читаве Србије (преко 140 ученика), трочлани стручни ELTA жири одлучује да 18 радова уђе у финале. Међу тим радовима нашао се и видео наше подручне школе из Дивоша „Спасимо воду, спасимо живот“ („Save water, save life“). Жири је одабрао радове на основу три критеријума: оригиналност, креативност и квалитет језика. Радови изабраних финалиста су стављени на јавно гласање и након десетодневног гласања наш видео је освојио ПРВО место у категорији основних школа, са 166 гласова. Друго место је заузела Основна школа „Бранко Радичевић“ из Разбојне (са 151 гласом), а треће место Основна школа „Коста Ђукић“ из Младеновца (са 75 гласова).

Нашу екипу чинили су ученици из Дивоша: Дуња Влајковић (V разред), Лука Радичић (V разред), Дејан Ухлик (VI разред), Иван Пејаковић (VII разред), Татјана Рајшић (VII разред) и Филип Маричић (VIII разред). Ментор пројекта била је наставница енглеског језика Маја Бисерчић, камерман и монтажер Игор Чолак.

Победници ће добити награде од спонзора: Educational Centre, ELI Centar, Oxford Centar, The English Book, Regional Environmental Center Country Office Serbia and WWF Serbia.

Честитамо још једном нашим ученицима на освојеном првом месту и што су представили школу на најбољи начин!

Победнички видео: Save water, save life