“2000 дигиталних учионица“

Као резултат сарадње Министарства просвете и ЗУОВ-а на пројекту “2000 дигиталних учионица“, у школској 2018/2019. години, Влада Републике Србије широм Србије опремила је учионице основних школа савременом наставном технологијом, како би наставници применили дигиталне компетенције за коришћење дигиталних уџбеника у раду са ученицима.

Наставници наше школе који су конкурисали и прошли обуку „Дигитална учионица – дигитално-компетентан наставник“ су Снежана Петровић, наставник разредне наставе и Софија Влајин, наставник математике. Оне су за потребе наставног процеса добиле по један лаптоп рачунар и пројектор.

У наставку пројекта „2000 дигиталних учионица“ Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је списак петсто школа у Србији које су одабране, а међу њима се нашла и наша школа, што нас изузетно радује. У пројекат ће од септембра 2019. бити укључени и сви учитељи 1. и 2. разреда, као и шест наставника 5. и 6. разреда.

Списак школа налази се на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја http://www.mpn.gov.rs, а наша школа је под редним бројем 314.