Обележили смо Дечју недељу

1481

Под мотом Дечје недеље „Моје је право да живим срећно и здраво“ ученици наше школе заједно са својим учитељима, наставницима и библиотекарком организовали су низ активности. Подједнако су били активни и ученици из матичне школе, као и ученици из подручних одељења. Према предвиђеном плану, активности су се свакодневно низале. Сви чланови наше школе потрудили су се да се током Дечје недеље лепо друже. Ова недеља била је посвећена само деци и њиховим жељама, те њиховој радости није било краја.

Дечја права кроз радионице

Дечји песник Радислав Јовић у нашој школи

Дана 3. 10. 2018. године нашу школу посетио је дечји песник Радислав Јовић. Сусрет за ученике нижих разреда одржан је у музичкој сали, а за ученике виших разреда у школској библиотеци. Писца је поздравила ученица седмог разреда и чланица литерарне секције Анастасија Тутулуџија, која је прочитала његову биографију. Песник је деци говорио своју поезију и срдачно разговарао са њима.
Програм је осмишљен као дружење деце са песником, током којег су имали прилику да сазнају разне занимљивости у вези са његовим животом и каријером. Ученици су постављали песнику питања на која је он веома радо одговарао. Ово интересантно дружење било је веома занимљиво и поучно. Сви присутни су уживали. Сусрет са песником организовала је библиотекарка Драгица Пољак.

 

„Јесењи карневал“

У петак, 5. 10. 2018. године, ученици нижих разреда заједно са својим учитељицама организовали су маскенбал.

Читање поезије у школској библиотеци

У петак, 5. 10. 2018. године, у 11.30 часова, у школској библиотеци одржано је такмичење у читању поезије на српском, енглеском, шпанском, немачком, турском, јапанском, руском и македонском језику. Ученици су се потрудили да својим другарима и наставницима на најлепши начин читају поезију. Наставница Слободанка Субашић прочитала је одломак из поеме „Срем“, Мирослава Антића. Наставница Јелица Радосављевић рецитовала је македонску песму „Биљана“, а наставница Софија Влајин песму „Писмо мајци“, Сергеја Јесењина. Песничком сусрету присуствовали су наставници Даница Вејновић, Мирјана Карастанковић и Маја Јосифовић Спасојевић. Организатори песничког сусрета су Милка Васиљевић, Верица Петковић, Слободанка Субашић, Сандра Лукач, Весна Стошић и Драгица Пољак. Жири је прво место доделио ученицима који су читали поезију на јапанском језику, друго место освојила је ученица Милица Радаковић која је рецитовала песму „Догађај на улици“ и треће место ученица Катарина Кирш која је читала поезију на шпанском језику.

 

Ја имам таленат 

Активност Ја имам таленат одржана је у четвртак, 4. 10. 2018. године, у организацији наставнице музичке културе Јелене Стојаковић. Ученици сy се такмичили у плесу, глуми, музици и имитирању. Нађа Каурин, ученица 8. разреда, освојила je прво место, Теодора Калаба  друго, а Давор Митровић однео треће место у певању.

Ученици нижих разреда у Чалми

У току Дечје недеље у подручном одељењу у Чалми одржане су разне активности. Једна од најлепших за ученике је, као и сваке године, маскенбал и јесењи вашар. Тема овогодишњег маскенбала је била „Јесењи карневал“. Ученици са својим учитељицама посетили су сеоску цркву. Свештеник им је показао иконостас са иконама и објаснио где сваки светац има своје место на истом. Приређена им је и слатка закуска. Дана 3. 10. 2018. просторије школе је посетила позоришна група Тамаре Пајкановић. Ученици су присуствовали представи „Музика је енергија“. Ученици су се упознали са начином производње струје, значајем струје у свакодневном животу и начином њеног очувања. Лик Николе Тесле је представљен у најбољем светлу.

Јесењи вашар и крос у Чалми

Дечја недеља у Дивошу

Мали ђаци су учествовали у Дечјој недељи кроз низ различитих активности: дечја права, табла пријатељства, представа „Музика је енергија“, Покажи шта знаш, прављење шешира од лишћа и плодова јесени, излет и спортски дан.