Промоција часописа „Дигиталис“

1568

Сваке године у нашем граду традиционално се низом манифестација обележавају „Новембарски дани“.

Новинарска секција наше школе са поносом је представила „Дигиталис“, школски часопис.

Јована Лукић, Анастасија Будишин и Мина Спасојевић, уреднице часописа, и ментори Љиљана Релић, Даница Вејновић, Снежана Павловић, Гордана Симјановски, Немања Панић, не скривајући задовољство, рекли су да је идеја о настанку часописа потекла од наставница биологије Снежане Павловић и Данице Вејновић, које су са наведеним ученицама претходне школске године основале „Дигиталис“, еколошки часопис, ради учешћа на конкурсу „За чистије и зеленије школе“, у организацији Покрајинског секретаријата. Љиљана Релић, наставница српског језика, радо је прихватила посао лектора. Исте године, школске 2017/2018, Гордана Симјановски, наставница географије, упутила је новинаре да пишу о занимљивостима из области ових сродних наука.

Од почетка школске 2018/2019. године часопис, не мењајући назив, постаје школски. Новинари су сви ученици матичне и подручних школа који су заинтересовани да пишу чланке о занимљивим темама из свих научних области које се не могу прочитати у уџбеницима.

Наташа Гачић и Немања Панић, наставници српског језика у подручним одељењима, основали су у својим школама новинарску секцију а ученици из Чалме и Дивоша пишу редовно за сталне рубрике часописа.

Промоцију „Дигиталиса“, осим ученика и наставника, пропратили су и гости из Словеније, колеге из наше пријатељске школе.

Захваљујемо организаторима Градске библиотеке „Глигорије Возаровић“ који су уприличили овај свечан догађај, дана 6. новембра 2018. године.

 

                                                    Редакција школског часописа „Дигиталис“