Упис у средњу школу

НОВО ⇒ Завршни испит на крају основног васпитања и образовања

Решења теста из српског језика на завршном испиту

Решења теста из математике

Решења комбинованог теста

Све што вас чека при упису у средњу школу

Избор и упис средње школе један је од тежих периода у животу скоро свих осмака. Бројна питања која постављају себи и другима у том периоду односе се на малу матуру односно завршни испит, избор саме школе и смера и шта их чека после тога. Архива бодова за упис приказује број бодова потребних за упис на смерове претходних година. Ови подаци могу бити од велике важности приликом избора средње школе. Портал srednješkole.edukacija.rs прати дешавања и пружа све потребне информације о средњошколском образовању, на једном месту:

  Све о средњошколском образовању на једном месту

Национална служба за запошљавање уредила је сајт који будућим средњошколцима даје праве информације о образовним профилима и занимањима. Ако на основу назива образовног профила/занимања не можеш да закључиш о чему се ради, онда тај профил/занимање потражи на овом сајту и моћи ћеш на основу описа да закључиш о каквом се занимању ради и да ли је баш то занимање твоје “идеално” занимање:

ОВДЕ ⇒  Водич за основце

Mala-matura.com је пројекат бесплатне онлине припремне наставе за завршни испит, настао под покровитељством Савремене гимназије и Средње школе за информационе технологије ИТХС , акредитованих од Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије:

ОВДЕ ⇒  Мала матура – припрема за завршни испит

Kонкурс за упис ученика у школску 2018/19. годину биће објављен сходно закону до 31. марта 2018. године.

Правилник о упису ученика у средњу школу за школску 2018/2019.

Календар активности за спровођење завршног испита за школску 2017/2018. годину и уписа ученика у средњу школу за школску 2018/2019. годину

http://www.mala-matura.com/prirucnik-za-upis/

НАЈНОВИЈЕ ⇒ Упутство за ученике

НАЈНОВИЈЕ ⇒ Упутство за родитеље (старатеље)