Новогодишња манифестација „Зимска чаролија“

1439

У петак, 14. децембра, у нашој школи је одржана манифестација под називом „Зимска чаролија“, као мегапројекат, у којем је имплементирано неколико мањих пројеката. Манифестацију „Зимска чаролија“ отворила је директорица школе Драгана Сретеновић. Школски хор, под руководством наставнице Јелене Стојаковић, пригодним песмама допринео је посебној, празничној атмосфери.

У складу са препоруком да се у оквиру пројектне наставе стави акценат на развијање предузетничког духа, осмишљен је пројекат „Новогодишња геометрија“. Пројекат су реализовали ученици петог разреда у оквиру пројектне наставе, прве недеље децембра и трајао је недељу дана. Предметни наставници који су носиоци пројекта су наставнице математике Софија Влајин, идејни творац и координатор пројекта, Бојана Малбашић и Александра Богићевић.

Када су се прикључили и наставници Мирјана Карастанковић (техника и технологија), Јелена Потоцки (енглески језик), Љиљана Релић (српски језик) и Мирослав Цвијетић (ликовна култура), пројекат је прерастао у манифестацију, на општу радост свих учесника, као и родитеља који су дошли у великом броју.

Ученици су зарадили новац уложивши сопствени труд, развијали  осећај заједништва и одлично се забавили. Манифестацију су медијски подржале сремскомитровачке „М новине“.