Међународни фестивал дечје поезије „Краљевство бијелих рада“

1118

Међународно удружење стваралаца „Стихом говорим“ из Бијелог Поља у Црној Гори, организовало је пети по реду Међународни конкурс за децу „Краљевство бијелих рада“, у периоду од јануара до априла 2018. године. Генерални покровитељ је било Министарство културе Црне Горе.
Фестивал сваке године окупља децу основношколског узраста и подстиче их на стваралаштво и креативност. Награђене и похваљене песме по избору жирија нашле су се у Зборнику фестивала. Аутор најбоље песме добио је титулу Принц – Принцеза Краљевства Бијелих рада. Радове је прегледао међународни стручни жири састављен од професора језика и књижевника.
Михаило Сушић, ученик наше школе, учествовао је на конкурсу прошле године, као ученик IV3 разреда, са својим ментором учитељицом Снежаном Петровић. Његова песма „Звезде“ добила је похвалу и нашла се у Зборнику радова. Честитамо Михаилу што је поново успешно представио нашу школу.
Михаилу Сушићу је ово трећи запажени успех на међународним фестивалима поезије у току једне школске године. Надамо се да смо изнедрили будућег сјајног познатог песника. Желимо му много успеха у даљем стваралачком раду.
Зборник Међународног удружења стваралаца „Стихом говорим“ доступан је и у електронској верзији на сајту (www.kraljevstvobijelihrada.stihomgovorim.me).