Светосавска академија у нашој школи

1522

И ове године је у нашој школи 27. јануара одржана Светосавска академија у част великог српског просветитеља и првог архиепископа Српске православне цркве. Прослава је, већ традиционално, започела „Химном Светом Сави“ и поздравом директорице школе Драгане Сретеновић кумовима Владимиру и Марији Вармеђи, свим наставницима, ученицима и њиховим родитељима. Изведен је музичко-рецитаторско-драмски програм који су припремиле наставнице српског језика Данијела Остојић, Љиљана Релић и Сандра Лукач, наставница музичке културе Николина Думанчић и учитељица Гордана Дурмиши.
Свештеници Радослав Радовановић, Јовица Михајловић и Петар Перенчевић отпевали су молитву, а затим приступили свечаном обреду сечења славског колача.
Учитељи и наставници ликовне културе потрудили су се да оплемене простор дечјим радовима на тему Светог Саве. Панои у холу школе украшени су дечјим ликовним радовима. И атмосфера у подручним одељењима ових дана је у духу православља, где је свечано обележена школска слава уз пригодан програм који су извели ученици заједно са својим наставницима и учитељима.