Прве Балканске школске карате игре 2017.

1275

Прве Балканске школске карате игре 2017.

Прве отворене Балканске школске карате игре у конкуренцији ученика основних и средњих школа одржане су се у Новом Саду, од 9. до 12. новембра 2017. године.
На овом међународном такмичењу учествовали су такмичари из Мађарске, Румуније, Турске, Бугарске, Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније, Хрватске, Црне Горе и Србије.
Међу девет чланова репрезентације, учествовале су и две ученице из Сремске Митровице: Андреа Аничић, ученица другог разреда Основне школе „Свети Сава“, и Миона Мурић, ученица првог разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“.
У конкуренцији полетарки међу једанаест такмичарки наша ученица Андреа Аничић је стигла до полуфинала и, нажалост, остала без медаље. У целокупном пласману Андреа је успешно представила Основну школу „Свети Сава“, град Сремску Митровицу и Републику Србију.
Андреа је почела да тренира карате са четири године у Карате клубу „Срем“ код тренера Иве Винковић. Андреа је освојила првенство Срема, првенство Војводине и постала вице шампион државе у категорији полетарки годишта 2009. Освојила је Kуп  Војводине два пута и треће место на Kупу Србије у апсолутној категорији. Освајач је међународног Дунав купа, турнира пет земаља, као и сребрне медаље на међународном Рода купу. Победник је и турнира Panter Open.
Након многобројних признања уврштена је као једна од најмлађих такмичарки у Карате репрезентацију Србије, што јој даје подстрек и мотив да још више тренира како би остварила боље резултате.
У наредном периоду предстоје јој припреме за Републичко школско првенство, на којем ће представљати своју школу. Честитамо и желимо јој много успеха.